Lösenordsskydd

Lösenordsskydd - onlinepoker

BetStars använder sig av några av de tuffaste och säkraste systemen som finns för att skydda ditt kontos integritet.

Emellertid är ditt konto endast så säkert som dess svagaste länk, vilket för många människor innebär deras lösenord. Denna information gäller inte enbart för ditt BetStarskonto, utan även andra lösenordsskyddade tjänster som du kan tänkas använda dig av.

Skydd av lösenord är din skyldighet och leder till säkrare spel online. Vi kan inte betona denna faktor nog mycket. Behandla ditt BetStarskonto som ett bankkonto – det är dina pengar, och vi vill hjälpa dig att skydda dem.

Det finns tre huvudskäl till att lösenordet hamnar i fel händer:

 1. Någon kan få tag i ditt lösenord om du talar om det för andra.

  Det bästa sättet att sätta stopp för detta är att aldrig avslöja ditt BetStarslösenord för någon. Berätta inte för dina vänner eller din familj, och låt ingen annan använda ditt konto.
 2. Någon kan lista ut ditt lösenord om du använder ett ord eller en fras som är lätt att gissa sig till.

  Använd inte ett enkelt lösenord som 'lösenord' eller 'qwerty' eller ditt användarnamn eller ditt namn. Om du har gjort något välkänt – som t.ex. vunnit en särskild pokerturnering – använd då inte det som ditt lösenord.
 3. Någon kan använda 'phishing' för att komma över ditt lösenord genom att skapa en falsk webbsida, eller genom att installera skadlig programvara på din PC.

  Den enda gången du någonsin bör skriva in ditt lösenord är när du loggar in i BetStarsklienten. BetStars kommer aldrig att be dig skicka ditt lösenord till oss, och du bör aldrig skicka det till oss eller någon annan. Det finns inga legitima webbsidor (som nås via din webbläsare) som kräver ditt BetStarslösenord.
  Du bör även försäkra dig om att din dators operativsystem är uppdaterat, och att du använder dig av bra säkerhetsprogram, inklusive virusprogram, brandväggar m.m.

Hur man skyddar sitt lösenord

Här följer några riktlinjer för att minimera problem med lösenordet:

 1. Skriv inte upp ditt lösenord där någon kan finna det.
 2. Byt lösenord ofta.
 3. Lämna inte ditt konto inloggad om någon annan kan få tillgång till datorn.
 4. Använd inte valet 'Kom ihåg lösenord' i inloggningsrutan om andra kan komma åt din dator. Detta är särskilt viktigt på kontor och i studentkorridorer.
 5. Fall inte offer för något lurendrejeri eller bedrägeri där någon försöker få tillgång till ditt konto. Om ett erbjudande låter för bra för att vara sant, är det antagligen det också.

Tips för ett starkt lösenord

För att skydda sig mot hackers, bör man försöka välja lösenord som inte går att lista ut. Här är några bra tips som kan hjälpa dig att välja ett starkt lösenord:

 1. Välj inte ett lösenord som blir uppenbart och lätt att lista ut. Använd inte ditt namn, ditt födelsedatum, eller några enkla fraser.
 2. Välj ett långt lösenord. Ju längre lösenord, desto säkrare är det. Lösenordets säkerhet ökar exponentiellt ju längre det är. Ditt lösenord bör bestå av minst 8 eller fler tecken, men helst 14 tecken eller mer.
 3. BetStars tillåter dig att skapa ett lösenord på upp till tjugo tecken – tillräckligt långt för en fras bestående av flera ord (en 'lösenordsfras'). En lösenordsfras är oftast lättare att komma ihåg än ett enkelt lösenord, och dessutom längre och svårare att gissa.
 4. Kombinera bokstäver, nummer och symboler. Ju större variation du har bland de tecken du har i ditt lösenord, desto svårare blir det att gissa lösenordet. Ett lösenord på 15 tecken som är sammansatt av slumpmässiga bokstäver och siffror är cirka 33 000 gånger starkare än en lösenord på 8 tecken. Om du inte kan skapa ett lösenord som innehåller symboler, bör du göra det klart längre för att uppnå samma skydd. Ett perfekt lösenord är både långt och innehåller olika symboler.
 5. Använd hela tangentbordet, inte bara de vanligaste tecknen. Symboler som skrivs genom att hålla ner 'Shift' och sedan skriva en siffra är väldigt vanligt i lösenord. Ditt lösenord blir mycket starkare om du väljer från alla symboler på tangentbordet, även de tecken som inte är längst upp på tangentbordet.
 6. Använd ord och fraser som är lätta för dig att komma ihåg, men svåra för andra att gissa. Det lättaste sättet att komma ihåg dina lösenord och lösenordsfraser är att skriva ner dem. Till skillnad mot för vad många tror, är det inget fel med att skriva ner lösenord, men de måste däremot skyddas ordentligt för att hållas säkra och effektiva.
 7. Generellt sett är det en mindre risk att ha ett lösenord uppskrivet på ett papper än någonstans på internet som t.ex. en password manager, webbsida, eller någon annan mjukvarubaserad lagringsplats.

Skapa ett starkt lösenord som är lätt att minnas, i 6 steg

Sätt dig ner och avsätt ett par minuter åt att skapa ett starkt lösenord. Du kommer att använda detta lösenord varje gång du besöker BetStars, så det är värt att lägga lite tid på att göra det ordentligt.
Använd dig av dessa steg för att utveckla ett starkt lösenord (från Microsoft):

 1. Tänk på en mening som du kan komma ihåg. Detta kommer att bilda basen i ditt starka lösenord eller lösenordsfras. Använd en mening som är lätt att minnas, som "Min son Anders är tre år gammal."
 2. Om frasen består av 20 eller färre tecken, kan du använda lösenordsfrasen (med blanksteg mellan tecknen).
 3. Om det är för långt, får du konvertera det till ett lösenord. Ta den första bokstaven i varje ord i meningen och skapa ett nonsensord av dem. I exemplet ovan skulle det bli: "msaätåg".
 4. Lägg till komplexitet genom att växla mellan versaler, gemener och siffror. Det är också praktiskt att kasta om några bokstäver eller göra felstavningar. I lösenordsfrasen ovan kan du till exempel stava fel till namnet Anders, eller byta ut ordet "tre" mot siffran 3. Det finns många möjligheter till omkastningar och ju längre meningen är, desto mer komplext kan ditt lösenord bli. Din lösenordsfras kan bli "Min SoN And3rS är 3 år gammal". Om du vill använda ett kortare lösenord, kan du exempelvis använda "msAnä3åg".
 5. Slutligen lägger du in några specialtecken. Du kan använda symboler som ser ut som bokstäver, kombinera ord (ta bort blanksteg) och på andra sätt göra lösenordet komplexare. Med hjälp av sådana knep skapar vi en lösenordsfras som "Min$oN 4n är 3 8R gammal" eller ett lösenord (som består av den första bokstaven i varje ord) "M$4nä38g".
 6. Testa ditt nya lösenord med BetStars Password Checker. Password Checker är en ny funktion i vår programvara som hjälper dig att bedöma lösenordets styrka när du skapar det.

Lösenordsstrategier som bör undvikas

Det är viktigt att undvika lösenord som är lätta för hackers att gissa sig fram till. Några tips för att undvika lättgissade lösenord:

 1. Upprepa inte samma bokstav eller siffra om och om igen, och undvik vanliga sekvenser och fraser. "12345678", "222222", "abcdefg" eller bokstäver som ligger bredvid varandra på tangentbordet utgör inte säkra lösenord.
 2. Undvik att bara lägga in ersättningar för siffror eller symboler som har liknande utseende. Brottslingar som vet tillräckligt för att försöka knäcka ditt lösenord låter sig inte luras av vanliga ersättningar med liknande utseenden, som att ersätta ett "i" med en "1" eller ett "a" med "@" som i 'P0k3rst@r5' eller 'P@ssw0rd'. Å andra sidan kan sådana ersättningar vara effektiva om de kombineras med andra åtgärder, som längd, felstavningar eller växling av små och stora bokstäver, för att öka lösenordets styrka.
 3. Använd inte ditt användarnamn, eller delar av ditt namn, födelsedatum och så vidare. Om du har en sida eller profil på någon social mötesplats (som Facebook eller MySpace), använd då inte någon information därifrån i ditt lösenord.
 4. Använd inte ord som finns i ordböcker på något språk. En vanlig teknik som används av brottslingar är att gissa lösenord baserat på ord i lexikon.
 5. Använd inte samma lösenord på BetStars som du gör på andra ställen. Om du har samma lösenord på BetStars som på t.ex. ett pokerforum, och det forumets system blir hackat, så kan även ditt BetStarskonto kommas åt.