Fotboll

Ej spelade eller uppskjutna matcher annulleras i spelsyfte, såvida vi inte inom rimlig tid - med officiell information - kan fastslå att matchen har flyttats till inom tre dagar från ursprunglig starttid, i vilket fall spel kommer att gälla.

Spel på en match som avbryts innan 90 minuter har spelats ogiltigförklaras, förutom de spel som redan är avgjorda. Om det t.ex. står 5-2 och matchen avbryts med 10 minuter speltid kvar, kommer spel på över 6,5 mål att rättas som vinnande och spel på under 7 mål att rättas som förlorande.

Om platsen för en match ändras så gäller alla spel på den matchen, förutsatt att hemmalaget fortfarande anges som hemmalag. Om hemma- och bortalaget byter plats, d.v.s. bortalaget blir hemmalag, kommer spel placerade på den ursprungliga matchbeskrivningen att ogiltigförklaras.

Om någon av lagen inleder en tävlingsmatch på 90 minuter med färre än 11 spelare - oavsett anledning - så kommer alla spel på den matchen att annulleras.

Oddsspel på fotboll hos BetStars förutsätter att matcherna genomförs enligt standardformat, med 90 minuters speltid fördelat på två halvlekar om 45 minuter. Undantaget från denna regel är vänskapsmatcher, där rättning av alla spel baseras på det faktiska resultatet när matchen avslutas, oavsett om 90 minuter har spelats. BetStars förbehåller sig rätten att annullera spel på event som vi bedömer inte har genomförts enligt denna "standard".

Spel rättas i enlighet enligt informationen från eventets officiella hemsida eller förbundet. Om bevis från TV-bilder, skärmdumpar eller matchrapporter indikerar att det officiella resultatet är felaktigt, förbehåller sig BetStars rätten att rätta spelen baserat på information från andra källor. Spel rättas baserat på matchens officiella slutresultat.

Eventuella beslut som tas efter matchen av styrande organ räknas inte i spelsyfte. Resultat baseras på ordinarie speltid inklusive eventuell tilläggstid. Förlängning och straffar räknas inte, om inte annat anges.

Förlängning och straffar

Samtliga spel baseras endast på resultat från övertid och straffar. Resultat efter ordinarie matchtid (90 minuter plus tilläggstid) räknas inte.

Vinnarspel

Vinnarspel är ett spel på vinnare av en turnering, tävling, liga eller event - antingen från starten eller någon gång under pågående turnering, tävling eller event innan resultatet är klart.

Vinnarspel på deltagare som inte startar återbetalas inte, och reglerna för dött lopp tillämpas för alla vinnarspel (se nedan).

Regler för dött lopp

När minst två tävlande utses som vinnare (dött lopp), delas antalet betalande placeringar som återstår när vinnarna har utsetts, med antalet tävlande som delar dessa platser. 

Regler för målgörare

Spel gäller endast 90 minuters spel.

Vi försöker alltid tillhandahålla odds på första/sista målgörare för alla möjliga deltagare. En spelare som inte hade ett annonserat odds från början kommer fortfarande att räknas som vinnande om denne gör första/sista målet. Spel på spelare som inte deltar i matchen kommer att annulleras, och likaså spel på första målgörare efter att första målet har gjorts. Alla spelare som deltar i en match är giltiga för spel på sista målgörare.

Notera att självmål inte räknas.

Övergångar

Det vinnande valet när det gäller spel på övergångar är klubben som spelaren är registrerad hos när nästa transfer-fönster stänger. Det relevanta transferfönstret då spelet stänger är försäljningsklubbens (om Manchester United säljer en spelare avgörs spelet således när det engelska transferfönstret stänger). BetStars väljer ut en lista med potentiella nya klubbar efter eget godtycke. Om spelaren går till en klubb som inte listats gäller alla vad. Extraklubbar kan läggas till på kunders begäran.

Lån räknas inte när spelet avgörs. Föravtal och liknande överenskommelser som bekräftar att en affär ska göras vid ett senare tillfälle än det som specificerats i spelet räknas inte när spelet avgörs. Om en spelare inte flyttar till ny klubb innan transferfönstret stänger gäller alla spel.

Nästa permanenta manager

BetStars väljer ut en lista med potentiella nya managers efter eget godtycke. Andra val är tillgängliga på begäran. Om en manager som inte listats blir utsedd, kommer alla spel att gälla. Ställföreträdande och tillfälliga managers räknas inte såvida de inte slutför minst fem hela matcher (tre för internationella matcher) och då utses till permanent manager. Om en klubb utser en 'director of football' så räknas inte detta för spel på manager. Om en klubb ändrar strukturen i sitt management team och inte kallar utsedd person för 'first team manager', rättar vi spel utifrån vem som ansvarar för att utse 'first team'.

Head-to-Head och 3-vägs

Detta är av de enklaste formerna av sportsbetting, där du spelar på vilket av alternativen som vinner eller förlorar, eller om det blir oavgjort. Spel annulleras om en eller fler deltagare inte kommer till start. Spel annulleras om inte minst en deltagare avslutar eventet. Spel annulleras om alla deltagare diskvalificeras eller på något sätt exkluderas. Spel annulleras om båda deltagare i ett head to head-spel når samma resultat och inget odds erbjuds på oavgjort. Om tre eller fler deltagare ingår och minst två deltagare når samma resultat, tillämpas reglerna för dött lopp.

Spel på över/under

Spel annulleras om antal mål/poäng etc. är exakt samma som det odds spelet placerades på, och inget odds erbjöds för vinnande resultat.

Spel på handikapp

Spel annulleras om resultatet är oavgjort efter att handikapp har tillämpats, och inget handikappspel erbjöds för oavgjort.

Kort

Kort som delas ut under halvtid eller efter slutsignal räknas inte och detsamma gäller för kort som ges till andra än spelare. Kort räknas endast om de ges till spelare på planen. Om en spelare får sitt andra gula kort, räknas detta bara som ett rött kort. Om de första utdelade korten involverar minst två spelare från olika lag som varnas/visas ut efter samma händelse, kommer spel på ‘Första gula/röda kort’ att annulleras.

Poäng för kort beräknas enligt följande:

 • Gult kort = 10 poäng
 • Rött kort = 25 poäng

Om en spelare får två gula kort och därmed ett rött kort får spelaren totalt 35 poäng. Ingen spelare kan få mer än 35 poäng.

Ett rött kort räknas som två kort för speltypen ’Kort totalt’, medan ett gult kort räknas som ett. Spel på att spelare ska få kort eller bli utvisade annulleras om spelaren inte deltar i matchen.

Spel på hörnor

Hörnor som döms men inte slås kommer inte att räknas i spelsyfte. En hörna som döms men inte slås innan slutsignalen räknas alltså inte. Om en domare dömer att ett hörna ska slås om, räknas detta bara som en hörna.

Hörnor som döms i förlängning kommer inte att räknas i spelsyfte.

Asian Handicap

Det finns tre huvudsakliga typer av Asian Handicap:

Helt mål (t.ex. Lag A -0, Lag A -1, Lag A -2)

Dessa skrivs som heltal och handikappet tillämpas på resultatet efter att matchen är färdigspelad. Oavgjort med handikappet skulle innebära en ’push’, och insatsen återbetalas.

Halvt mål (t.ex. Lag A -0,5, Lag A -1,5, Lag A -2,5)

Denna typ av Asian Handicap skrivs som halvtal och innebär att det inte kan bli oavgjort med handikappet. Handikappet tillämpas på resultatet efter att matchen är färdigspelad.

Delat handikapp (t.ex. Lag A -0 & -0,5, Lag A -0,5 & -1,0, Lag A -1,0 & -1,5)

Med denna typ av handikapp delas din insats lika mellan handikapp med helt mål och halvt mål. Halva din insats läggs på handikappet med helt mål och andra halvan på halvt mål. Oavgjort med handikappet på ena delen av ditt spel resulterar i en push och insatsen för den delen återbetalas.

Sammanlagda spel

Sammanlagt resultat och sammanlagt handikapp rättas enligt resultat efter första och andra matchen i ett dubbelmöte. Tilläggstid och bortamål påverkar inte sammanlagt resultat i spelsyfte. Om t.ex. Bayern München spelar mot Juventus i ett dubbelmöte, och första matchen slutar 1-0 till Bayern München och andra matchen slutar 2-1 till Juventus, så blir det totala resultatet 2-2. I detta scenario skulle spel på Juventus med handikappet +1 mål vinna, då handikappet läggs till det totala resultatet (2-2 blir 3-2 till Juventus). 2-2 skulle även vara korrekt resultat i detta scenario.

Målskytt - Head to head

Båda spelarna måste starta för att spel ska gälla. Om någon av spelarna inte startar, annulleras spelen. I ett 2-vägsspel annulleras alla spel om resultatet är oavgjort.

Spelarspecialer

Namngiven spelare måste starta för att spel ska gälla. Om spelaren inte startar, annulleras spelen. Detta inkluderar:

 • Mål på nick
 • Mål på frispark
 • Skott i ribba/stolpe
 • Spelare varnad
 • Mål utanför straffområde

Två målskyttar

Båda spelarna måste starta för att spel ska gälla. Om någon av spelarna inte startar, annulleras spelen.

Spel på tidsintervall

I vissa matcher erbjuder vi spel på att något ska hända inom en viss tidsperiod, t.ex. tidpunkt för första målet. För att undvika missförstånd; första matchminuten är från 00:00 t.o.m. 00:59, elfte minuten är från 10:00 t.o.m. 10:59, etc. För att vinna ett spel på att ett mål görs under minut 21-30, måste det ske från 20:00 t.o.m. 29:59 på matchklockan.

Om du har några frågor om BetStars sportsbetting och odds, kontakta support@betstars.se.

Lagets bästa målskytt

Mål under ordinarie tid och förlängning räknas. Mål under straffläggning räknas inte. Regler för dött lopp tillämpas.

Totalt under turneringen

Totalt antal kort under turneringen - Det maximala antalet kort per spelare och match är ett gult och ett rött. Kort som utdelas under förlängning räknas inte. Endast spelare på planen räknas (om en manager eller avbytare på bänken får ett kort räknas det inte för detta spel).

Totalt antal mål under turneringen, Totalt antal mål per lag, Lag som gör flest mål - För spel som gäller hela turneringen räknas mål som görs under ordinarie tid och förlängning. För spel på ett specifikt antal matcher på givna datum gäller endast mål under ordinarie tid. Mål under straffläggning räknas inte. Om en match blir uppskjuten, annulleras Totalt antal mål (för en grupp matcher på givna datum).

Straffar under turneringen som inte blir mål/blir mål - Straffar under ordinarie tid, förlängning och straffläggning räknas. Om en straff måste läggas om, räknas inte den straff som dömdes bort.

Dubblar på turneringsseger och bästa målskytt

Turneringssegrare och turneringens bästa målskytt. Regler för oavgjort tillämpas på målskyttar.

Turneringens bästa spelare

Det här spelet gäller vinnaren av titeln Player of the Tournament (turneringens bästa spelare som väljs av turneringens styrande organ).

Poängavdrag

Vid eventuellt poängavdrag, eller om ett lag går i konkurs, förbehåller sig BetStars rätten att annullera spel på lag som påverkas av sådant poängavdrag. Beslut av BetStars kommer alltid att vara slutgiltiga i dessa fall.

European Handicap

Om resultatet är lika efter handikapp så är ’Oavgjort’ det vinnande handikappspelet. Om inget odds erbjöds för Oavgjort, blir spelen annullerade.

Matchens spelare

Spel avgörs baserat på det resultat som annonseras av organiserande instans (t.ex. FIFA för VM-matcher). Spelare som deltar i matchen räknas som deltagare. Spel på spelare som inte deltar i matchen annulleras. Om utnämningen delas ut till fler än en spelare gäller regler för dött lopp. Odds kan fås på begäran för spelare som inte har fått odds specificerat. En spelare som inte har fått odds specificerat räknas som vinnare om han utnämns till matchens spelare.

Förväntade mål

Spel rättas baserat på lagens prestation i statistiska kategorier istället för mål. Ett målpoängvärde ges för hörnor, skott på mål (som de definieras av Opta, se ’Definitioner’ längst ner på sidan) och utdelade kort, och vinnare är det lag som får högst poäng. Dessa värden är följande:

 • Skott på mål = 0,2 mål
 • Hörna = 0,15 mål
 • Gult kort = -0,1 mål
 • Rött kort = -0,25 mål

Exempel: En hypotetisk match mellan Lag A och Lag B med den relevanta matchstatistiken tillämpad kan sluta som följer:

  Lag A Lag B
Skott på mål 5 3
Hörnor 4 1
Gula kort 3 1
Röda kort 0 0
Förväntade mål 1,3 0,65

I detta exempel räknas Lag A som vinnare, oavsett hur matchen slutar.

Notera: Röda kort som utdelas som en konsekvens av ett andra gult kort räknas endast som rött kort, alltså -0,25 mål, så maximalt avdrag för en spelare är -0,35 mål (det första gula kortet plus rött kort). Endast kort under första eller andra halvlek av en match (inklusive övertid) räknas för rättning av spel. Kort som utdelas efter fulltid räknas inte. Kort som utdelas till andra än spelare, till exempel tränare, räknas inte. Återkallade kort påverkar inte rättning av spel.

Endast hörnor lagda före fulltid räknas vid rättning av spel. Hörnor som utdelas men inte slås före fulltid räknas inte. 

Alla resultat rättas enligt den slutgiltiga matchstatistiken, som den beskrivs i Optas officiella data.

Förväntad spelarprestation

Spel på förväntad spelarprestation baseras på spelares statistiska prestation i en given match.

Ett målvärde ges för assist, skott på mål och kort, och 'vinnare' är spelaren med högst poäng efter full tid (förlängning räknas inte).

Målvärdena är följande:

 • Assist = 0,4 mål
 • Skott på mål = 0,2 mål
 • Gult kort = -0,1 mål
 • Rött kort = -0,25 mål

Om en spelare inte startar annulleras spelet. Alla resultat rättas enligt den slutgiltiga matchstatistiken, som den beskrivs i Optas officiella data.

Begär ett spel

Alla resultat rättas enligt den slutgiltiga matchstatistiken, som den beskrivs i Optas officiella data.

För spel på varningspoäng ger vi poäng för röda och gula kort så du kan spela på hur många poäng du tror det blir under en match. Ett gult kort ger 10 poäng och ett rött kort ger 25 poäng. Om en spelare får två gula kort och därmed ett rött kort får spelaren totalt 35 poäng. Förlängning räknas inte in i totalpoängen och ej heller kort som delas ut efter slutsignalen. Endast kort som delas ut till spelare på planen räknas. Kort som ges till tränare, spelare som har blivit utbytta eller spelare som ännu inte har blivit inbytta räknas inte.

Vid spel på hörnor räknas endast hörnor som slås. Hörnor som döms men inte slås kommer inte att räknas vid rättning.

Om en spelare inte startar annulleras spelet.

Definitioner

 • Skott på mål

Ett 'Skott på mål' definieras som alla försök att göra mål som:

 • Går in i mål, oavsett avsikt.
 • Är ett tydligt försök att göra mål och som hade gått i mål om inte målvakten räddat, eller som stoppas av en spelare som är det sista försvaret om inte målvakten kan rädda (’last-line block’).

Skott som tar direkt i målställningen räknas inte som skott på mål, såvida inte bollen går in så det blir mål.

Skott som blockeras av en spelare som inte är sista försvaret räknas inte som skott på mål.

Alla resultat rättas enligt den slutgiltiga matchstatistiken, som den beskrivs i Optas officiella data.

 • Assist

Assist definieras som den sista beröringen (pass, skottpass eller annan beröring) som leder till att mottagaren gör mål. Om den sista beröringen styrs av en motståndare får initiativtagaren endast assist om mottagaren bedöms ha fått tag i bollen även om styrningen inte hade ägt rum.

Självmål, direkta frisparkar, mål direkt på hörnor och straffar räknas inte för assist.

Alla resultat rättas enligt den slutgiltiga matchstatistiken, som den beskrivs i Optas officiella data.

Om du har några frågor om BetStars oddsspel, kontakta kundtjänst.