E-sport - Regler

Följande gäller för alla oddsspel på e-sport hos BetStars.

Startdatum och tider för matcher i e-sport som visas på vår webbplats är ungefärliga, och vi kan inte garantera att informationen är korrekt. Om en match blir inställd eller skjuts upp, och inte spelas inom 48 timmar från den ursprungliga starttiden, kommer spel på den matchen att annulleras. Det enda undantaget är vid spel på att lag/spelare går vidare i en turnering, eller vinner en turnering - här gäller spel även om en match ställs in eller skjuts upp.

Om namn på spelare/lag är felstavat, gäller alla spel fortfarande såvida det inte är uppenbart att det är fel spelare/lag.

Om en deltagare spelar en officiell match med fel nickname eller på ett ‘smurf-konto’, gäller resultatet fortfarande såvida det inte är uppenbart att det inte är spelaren som skulle spela den matchen. Smurf-konto innebär att en spelare inte använder sitt egna officiella konto för att spela i ett event.

Alla spel rättas enligt det officiella resultatet som annonseras av eventets styrande organ.

Om inget spel erbjuds på oavgjort, kommer övertid att räknas (om detta spelas).

Handikappspel

Handikapp i e-sport kan vara rundor/kartor eller annat, beroende på spel. Det kommer ändå bara att kallas handikapp. (Exempel: i Counter Strike är handikappet vunna rundor, medan handikappet i Starcraft 2 är kartor).

Handikapp är ett sätt att jämna ut förutsättningarna i ett event, och göra det mer spännande att spela på. I oddsspel på e-sport görs detta genom att ge lag/spelare i underläge (underdog) några extra kartor/rundor. Exempel:

Spelare Handikapp Odds
Spelare A -1,5

2,00

Spelare B +1,5 1,85

Om spelare A vinner matchen med minst två kartor, vinner de som satsade på spelare A, medan de som satsade på spelare B förlorar. Om spelare A vinner med exakt en karta eller om spelare B vinner, vinner de som satsade på spelare B, medan de som satsade på spelare A förlorar.

Spel på totaler

Totaler i e-sport kan vara rundor/kartor eller annat, beroende på spel. Oavsett så kommer detta att kallas totaler eller totalt. Exempel:

Spel: Match i StarCraft 2 - bäst av tre
Över 2,5

1,93

Under 2,5 1,93

Om någon av spelarna vinner med 2-0, vinner alla som satsade på "Under 2,5", medan de som satsade på "Över" förlorar. Om någon av spelarna vinner med 2-1, vinner alla som satsade på "Över", medan de som satsade på "Under" förlorar.

Spel gäller även om en match inte slutförs på grund av att en spelare drar sig ur eller diskvalificeras, och spel rättas enligt officiellt annonserad vinnare. Alla spel på handikapp eller totaler annulleras. Matcher i Counter-Strike är ett undantag från denna regel, och alla spel på resultat utan handikapp, handikapp och totaler annulleras om ett lag drar sig ur eller diskvalificeras innan alla schemalagda kartrundor har spelats.

Om spelare/lag drar sig ur innan en turnering startar eller under en turnering, annulleras spel på att den spelaren/det laget vinner turneringen eller går vidare i turneringen.

Om resp. spelare/lag drar sig ur innan turneringen startar och är listade som ‘måste starta’, kommer spel på om en spelare/ett lag går vidare i turneringen eller vinner turneringen, att annulleras - detta gäller för alla spelare/lag som deltar i turneringen. "Måste starta" innebär att listad spelare för ett event måste spela i det eventet.

Om det förbestämda antalet kartor/rundor ändras, kommer alla spel på handikapp eller totaler att annulleras. Spel på resultat utan handikapp gäller fortfarande.

Om spelare/lag får en walkover på minst en karta, kommer alla spel på resultat utan handikapp, handikapp och totaler att annulleras.

Livespel

Alla livespel på resp. karta kommer att annulleras om en karta spelas om på grund av oavgjort, avbrott i anslutning eller liknande. Omspel av kartan behandlas som ett separat spel.

Om du har några frågor om BetStars sportsbetting och odds, kontakta support@betstars.se.