Basket

All basket (utom NBA/NCAA)

Följande gäller för all basket utom NBA/NCAA (FIBA-turneringar, europeiska, australiensiska, centralamerikanska, sydamerikanska och asiatiska basketevent).

En match som inte spelas eller skjuts upp räknas inte i bettingsyfte, såvida inte matchen spelas inom 36 timmar från ordinarie matchtid.

Om en match startar men inte avslutas, kommer alla spel på den matchen att annulleras, förutom de spel som redan är avgjorda. Exempel kan vara en match som avbryts vid ställningen 104-100 med fem minuter kvar på matchklockan. Här skulle spel på över 203,5 poäng rättas som vinnande.

Övertid gäller för alla spel om inte annat anges, samt följande:

 • För spel på 3-vägs och dubbelchans räknas inte övertid.
 • Vid spel på spelarprestationer måste spelaren spela i matchen för att spel ska gälla. Övertid räknas för spel på spelarprestationer.
 • För 2-vägsspel gäller reglerna för pengarna tillbaka vid oavgjort.
 • När det finns en hemma- och bortamatch (baserad på sammanlagda poäng) kommer spelen att rättas enligt ordinarie speltid, och eventuell övertid kommer inte att räknas (om inte båda matcherna slutar oavgjort efter ordinarie speltid).

NBA/NCAA

Följande gäller för basket i NBA/NCAA.

Alla matcher måste spelas samma dag lokal tid för att spelen ska gälla. Om en match avslutas med mer än 5 minuter speltid kvar så kommer alla spel på den matchen att annulleras, förutom de spel som redan är avgjorda. Exempel kan vara en match som avbryts vid ställningen 104-100 med fem minuter kvar på matchklockan. Här skulle spel på över 203,5 poäng rättas som vinnande.

Matchspel och specialer

Alla matcher måste starta på schemalagt datum (lokal tid där matchen spelas) för att spelen ska gälla. Om spelplatsen ändras, kommer spel som redan har placerats att gälla, förutsatt att hemmalaget fortfarande anges som hemmalag. Om hemma- och bortalaget för en match spelar matchen på bortalagets arena, kommer spel att gälla förutsatt att hemmalaget fortfarande anges som hemmalag, annars kommer spelen att annulleras.

Spel ogiltigförklaras om matchen avbryts med mer än 5 minuter speltid kvar, förutom de spel som redan är avgjorda.

För 2-vägsspel gäller reglerna för pengarna tillbaka vid oavgjort, om inget annat anges. Insatser på singelspel återbetalas, och i kombinationsspel räknas valet som en non-runner.

Spel före matchstart, inkl. specialer

Alla spel som placeras innan matchstart inkluderar förlängning om inget annat anges. Spel på fjärde quartern inkluderar inte övertid.

Spelare head to head/prestationer

Spel är tillgängligt på en namngiven spelares prestationer, t.ex. poäng, returer, assist, blockeringar eller straffkast. Här gäller reglerna för pengarna tillbaka vid oavgjort.

Aktuella spelare måste vara ombytta och få speltid för att spel ska gälla. Förlängning räknas för alla spelarspecialer om inget annat anges.

Spelarprestationer jämförs head to head för betting. Handikapp kan tillämpas på spelarnas resultat för att avgöra spel. Här gäller reglerna för pengarna tillbaka vid oavgjort.

Följande gäller för dubbel dubbel/trippel dubbel:

 • Dubbel/Dubbel - spelaren måste göra minst 10 av minst två av följande: poäng, returer, assist, blockar, steals
 • Trippel/Dubbel - spelaren måste göra minst 10 av minst tre av följande: poäng, returer, assist, blockar, steals

Liveodds för matchspel INKLUDERAR förlängning

Om en match skjuts upp eller avbryts efter att den har påbörjats, får det inte återstå mer än fem minuter av planerad matchtid för att spel ska gälla.

Liveodds för halvtidsspel INKLUDERAR förlängning

Första halvlek måste spelas färdigt för att spel på första halvlek ska gälla. Om en match skjuts upp eller avbryts efter att den har påbörjats, får inte mer än 5 minuter av matchen återstå för att spel att matchspel och spel på andra halvlek ska gälla, förutom de spel som redan är avgjorda.

Liveodds för spel på quarter INKLUDERAR INTE förlängning

Relevant quarter måste avslutas för att spelen ska gälla, förutom de spel som redan är avgjorda. Spel på 4:e quarter inkluderar inte ev. övertid.

Långtidsspel/turneringsspecialer i NBA

 • Vinster i grundserien/head to head - Laget måste spela minst 75 matcher i grundserien för att spel ska gälla, såvida inte återstående matcher saknar betydelse för resultatet.
 • Att vinna Division - NBA:s regler för tie-break gäller. Playoffs gäller inte.
 • Att vinna Conference - Det lag som går vidare till NBA-finalen är vinnare i sin Conference.
 • Rättning av alla spel baseras på officiell placering och statistik som kommer från respektive turnerings styrande organ, t.ex. NBA och FIBA.
 • Lag att avancera längst och Utslagningsnivå - Här rättas spel baserat på högsta officiella placering (fastställd av turneringens styrande organ), utom i de fall då lagen går lika långt och det inte finns någon officiell rankning som skiljer lagen åt - spel kommer då att annulleras.
 • Flest poäng i NBA - Titeln tilldelas den spelare som har högst poängsnitt per match under säsongen. För att vara kvalificerad för titeln måste spelaren ha deltagit i minst 70 matcher (av 82) eller ha minst 1 400 poäng.
 • Flest returer i NBA - Titeln tilldelas den spelare som har flest returer i snitt per match under säsongen. För att vara kvalificerad för titeln måste spelaren ha deltagit i minst 70 matcher (av 82) eller ha minst 800 returer.
 • Flest assist i NBA - Titeln tilldelas den spelare som har flest assist i snitt per match under säsongen. För att vara kvalificerad för titeln måste spelaren ha deltagit i minst 70 matcher (av 82) eller ha minst 400 assist.

Boostade odds – Begär ett spel

Standardregler för spel på basket gäller.

Om någon del av spelet annulleras blir hela spelet annullerat.

Att vinna kvart eller halvlek rättas som ett 3-vägsspel (oavgjort i kvart eller halvlek rättas som förlust).

Vinnarspel, Division, Conference och Regional

Spel gäller oavsett om ett lag flyttas eller lagnamn ändras, eller säsongens längd.

Seriespel

Spel annulleras om det fastställda antalet matcher (som anges av resp. styrande organ) inte genomförs, eller ändras.

Första poäng

Resultat baseras på första poäng i matchen, och straffkast räknas. Om en spelare inte startar i matchen, annulleras alla spel på spelaren, men i övrigt gäller alla spel.

Spel på draft

Spel lagda på spelare som inte är aktuella för den relevanta draften kommer att annulleras.

Rättning av spel

Statistik som tillhandahålls av officiell resultatleverantör eller tävlingens/eventets officiella webbplats kommer att användas för att rätta spel. Om statistik från officiell resultatleverantör eller officiell webbplats saknas, eller då det finns betydande bevis på att deras statistik är felaktig, kommer vi att rätta spelet baserat på bevis från andra källor.

Om tydliga oberoende bevis saknas, eller om det finns betydande motstridiga bevis, kommer spel att rättas baserat på vår egen statistik.

 

Om du har några frågor om BetStars sportsbetting och odds, kontakta kundtjänst.