Amerikansk fotboll

Följande gäller för alla spel på amerikansk fotboll, inkl. NFL, NCAA College Football, CFL och Arena Football.

Avbrutna eller uppskjutna matcher annulleras, såvida de inte flyttas och spelas samma NFL-vecka (torsdag-onsdag lokal tid för arenan), med undantag för de spel som redan har avgjorts när matchen avbryts eller skjuts upp.

Om spelplatsen ändras, kommer spel som redan har placerats att gälla, förutsatt att hemmalaget fortfarande anges som hemmalag. Om det angivna hemma- och bortalaget för en match kastas om, kommer spel som placerades på den ursprungliga matchbeskrivningen att annulleras.

För 2-vägsspel gäller reglerna för pengarna tillbaka vid oavgjort, om inget annat anges. Insatser på singelspel återbetalas, och i kombinationsspel räknas valet som en non-runner. Exempel: För handikapp- eller totalspel där spelet är ett heltal, så annulleras spel om slutresultatet är detta nummer.

Rättning av spel baseras på resultat och statistik som tillhandahålls av styrande organ för respektive liga:

Vi förbehåller oss rätten att utan förvarning stänga spel på en match helt eller delvis. I spelsyfte räknas det lag som skrivs först som hemmalag. Exempel: 'Lag A mot Lag B' - Lag A är hemmalag.

Specifika spel - Sammanfattning

Liveodds

Dessa regler gäller för spel på liveodds, om inget annat anges.

  • Om ett 3-vägs handikappspel erbjuds med liveodds, vinner endast de som har spelat på oavgjort, om slutresultatet blir det heltal som erbjuds för spel.
  • Oddsen som erbjuds gäller för hela matchen, inklusive övertid, om inte annat anges. Eftersom spelen erbjuds live, förbehåller vi oss rätten att stänga dessa när som helst.
  • När vi erbjuder matchinformation live, gör vi allt vi kan för att visa korrekt resultat och matchtid; vi kan dock inte hållas ansvariga om informationen som visas inte är korrekt.

Specialspel

Insatser återbetalas om en match avbryts, med undantag för de spel som redan har avgjorts.

Spel på spelarspecialer gäller endast om spelaren startar matchen.

Specialspel erbjuds endast som singlar.

Spel på quarter och halvlek

För spel på specifika quarters eller halvlekar, måste hela den angivna perioden spelas, förutom i de fall där spelet redan har avgjorts.

Den fjärde quartern inkluderar inte övertid.

Handikappspel

Övertid räknas för matchspel med handikapp, men inte för spel på en viss quarter eller halvlek.

För spel på quarter och halvlek måste hela perioden spelas färdigt för att spel ska gälla. Insatsen återbetalas vid oavgjort.

Matchspel

Övertid räknas. Insatser återbetalas om matchen är oavgjord efter övertid.

Totala poäng

Övertid räknas för alla totalspel för match/lag och specialspel för poäng, men inte för spel på totala poäng i en quarter eller halvlek.

För spel på quarter och halvlek måste hela perioden spelas färdigt för att spel ska gälla. Insatsen återbetalas om den totala poängen är exakt samma som det angivna spelet, såvida inte spel erbjöds på att det skulle bli exakt samma poäng.

Yardlinje för första offensiva spel

Resultatet bestäms av var matchens första offensiva spel startar. Om kick-off returneras för en touchdown, gäller spelet för nästa kick-off.

Om en turnover inträffar så bestäms resultatet av var det första offensiva spelet startar, med avseende på det mottagande lagets yardlinje.

Första turnover och första lag att orsaka en turnover

I spelsyfte räknas endast interception och fumble. En punt eller 'turnover on downs' anses inte vara en turnover i spelsyfte.

Spel annulleras om en match avbryts, såvida en turnover inte redan har inträffat.

Första offensiva spel

Om straff för false start utdelas under första offensiva spel, så gäller spel för nästa offensive play som sker utan straff för false start.

Första/Sista lag att göra mål

Om en match avbryts, gäller spel på resultat som redan har inträffat. Övertid räknas för dessa spel.

Första/Sista/Någon touchdown

Tippa vilken spelare som gör första/sista/någon touchdown i matchen, eller att ingen touchdown görs. Spel annulleras endast när en spelare listas som 'inactive' på NFL.com för den matchen. ‘The field’ (övriga) är alla spelare som inte listas specifikt. Om ingen touchdowns görs, förlorar alla spel förutom spel på ‘ingen touchdown’.

Första penalty

Spel rättas baserat på matchens första godkända penalty.

Vinnare

Alla spel på vinnare inkluderar slutspel där det är tillämpbart.

Vinnare av Super Bowl, Conference och Division gäller oavsett säsongens längd.

Vinnare av Conference i NFL

Det lag som går vidare till Super Bowl är vinnare i sin Conference. Vinnare av Division i NFL avgörs utifrån vunna matcher under ordinarie säsong (NFL:s regler gäller för att avgöra oavgjorda resultat)